Élménypedagógia a nyelvoktatásban

ne becsüljük alá

 

 

helen doron kisebb kep Azt gondolhatnánk, hogy 2 vagy 3 nyelv elsajátítása egyszerre nehéz feladat a gyerekeknek, de a megfelelő módszerrel oktatva ez gyerekjáték! A több mint negyed évszázada sikerrel alkalmazott Helen Doron módszerrel a világ 30 országában,1 milliónál is több kisdiák tanult már angolul. Helen Doron, brit nyelvész és pedagógus mindig hitt a gyerekek képességeiben. Módszerében a pozitív megerősítés ötvöződik az angol nyelvi rendszer valódi kiépítésével. Mára már közel 10 000 diák tanul a módszerrel Magyarországon, és az első kisdiákok már hazánkban is sikeres nyelvvizsgát tettek.

 A legtöbb egy nyelvvel nevelkedett felnőtt azonban messze alábecsüli a gyerekek nyelv-elsajátítási képességét. Az igazság az, hogy a világ 75%-a gond nélkül többnyelvű; azaz az egynyelvű országok vannak kisebbségben!

A történet 1985-ben egy zeneszobából indult, s mára a világ legnagyobb gyermekangol nyelviskola franchise hálózatává nőtte ki magát a Helen Doron English franchise. Helen Doron, nyelvész, leánya hegedűórája közben kezdett el azon gondolkodni, hogyan használhatná ki jobban azt a természetes tanulási készséget, amely minden gyermeknél 6-8 éves koráig megvan. A zenetanulásban akkor már ismert úgy nevezett Suzuki módszert vette alapul. Dr. Suzuki, hegedűtanár először megmutatta a gyermekeknek, hogyan kell egy-egy dallamot eljátszani. Néhány alkalom után a gyerekek képesek voltak eljátszani a tanult dallamot anélkül, hogy tudtak volna kottát olvasni!

Helen Doron brit nyelvész Dr. Suzuki-hoz hasonlóan mélyen hitt a gyerekek képességeiben, és természetes tanulási folyamatukra építette fel saját angol nyelvtanítási módszerét. A Helen Doron angol kulcsa az anyanyelvihez hasonló nyelvtudás: úgy tanulni angolul, mintha az anyanyelvünket sajátítanánk el: hallás után, játék közben, szódolgozat és számonkérés nélkül. A saját zenei anyaggal és saját Helen Doron tanárképzéssel rendelkező módszer olyan sikeres lett, annyi diákot vonzott, hogy 1997-ben más országokban is hódítani kezdett a Helen Doron English. Magyarországon 2002 óta működik közel 150 nyelviskola helyszínt tömörítő országos nyelviskola hálózatként.

A Helen Doron tanárok magas szintű angoltudásának, lelkesedésének és a gyermekek képességeibe vetett mély hitének köszönhetően a gyermekek jókedvűen, nagy önbizalommal használják az angol nyelvet, örömnek és nem kényszernek érzik a nyelvtanulást. S hogy az angolozás soha ne legyen unalmas, Helen Doron minden évben újabb és újabb tananyagokat dolgoz ki a gyerekek nagy örömére. 2012-ben a legújabb ’Fun with Flupe’ — óvodás korú gyerekek számára készült angol tanfolyam indul útjára.

 

Helen Doron Oktató és Módszertani Központ

1156 Budapest, Páskomliget utca 4.

2144 Kerepes, Napsugár Ház

Email: bp15@helendoron.com

Web: www.helendoron.hu

Mobil: +36209370430

 

kicsi logo