Családi immunerősítés természetesen

kakukkfűKözeledik a tél, így eljött az ideje az immunerősítésnek. Ha előnyben részesítjük a természetes gyógymódokat és inkább a megelőzés a cél, akkor kiváló választás a mezei kakukkfű tea fogyasztása. Bár alapvetően a gyógyteákat kúraszerűen kell fogyasztani, és nem jó túlzásba vinni, kivételt képez a mezei kakukkfű, ami korlátlan ideig fogyasztható és kiváló immunerősítő hatással bír.

6 éves kor alatti gyermekeknél nem teában javasolt adni, hanem a fürdővízhez keverve fejti ki hatását.

Adagolása gyerekeknél a következő:Amennyiben a gyermek még kiskádban fürdik, akkor egy evőkanál kakukkfüvet tegyünk gézzacskóba és tegyük a fürdővízhez, a kicsiknél a pórusokon keresztül fejti ki hatását a gyógynövény. A fürdés legalább 20 percig tartson a kedvező hatás érdekében.Nagykádban fürdés esetén 3 l lefőzött teát adjunk a gyermek fürdővizéhez.

A kakukkfüves fürdőt 3 naponta célszerű alkalmazni.

 

lemonhoneyginger

A kakukkfű tea fogyasztását érdemes kiegészíteni az immunerősítő méz fogyasztásával.

Ennek receptje a következő:

Szükségünk lesz egy citromra és a citromhoz hasonló méretű friss gyömbérdarabra, amit meghámozunk és felszeletünk. A citromot alaposan megmossuk, azt is felszeleteljük, majd váltogatva egy üvegbe rétegezzük őket, felöntjük a kedvenc mézünkkel, három napig hűtőben érleljük. Ezalatt az idő alatt megnövekszik a térfogata is, ezért érdemes nagyobb üvegbe tenni, és csak addig tölteni a mézet, míg el nem lepi a hozzávalókat. A citrom levet enged, a gyömbér pedig kiereszti az illóolajait. Egyszóval a mezünk hígabbá válik. Ebből a mézből aztán egy teáskanállal fogyasztunk minden nap, vagy akár a teánkba is használhatjuk.

FIGYELEM!

KISMAMÁK A FENTI GYÓGYMÓDOKAT CSAK ORVOS VÉLEMÉNYÉT KIKÉRVE ALKALMAZHATJÁK!!!

VÁRANDÓSSÁG IDEJE ALATT A MÉZ, ÉS A GYÓGYTEÁK ALKALMAZÁSA ELLENJAVALLT!!